Informatie

Drum- en Showband “Dice Musica ‘83” is opgericht op 2 mei 1983. De naam “Dice Musica” betekend ‘iets doen met muziek’. Omdat er nog geen muziekvereniging in de dorpskern Aardam (voormalige gemeente Ter Aar) was, werd de standplaats van de vereniging Ter Aar. In de beginjaren bestond de bezetting uit slagwerk en signaaltrompetten. In een zwarte broek en een rood sweatshirt begon de vereniging haar muzikale carrière.

In de loop der jaren is de bezetting veranderd in en volwaardige drumfanfare bezetting. Het instrumentarium bestaat uit: parade trom, grote trom, bekkens en lyra. Trompet, bugel, mello-hoorn, alt-hoorn, alt-saxofoon, tenor-saxofoon, tuba/euphonium, trombone en sousafoon. De zwarte broek en rode sweatshirt hebben plaats gemaakt voor een uniform bestaande uit een zwarte pantalon met rode bies, rood uniformjas, kolbak met een pluim.

Dice Musica Logo

“Dice Musica ‘83” is te zien en te horen tijdens tal van activiteiten. Carnavalsoptochten, avondvierdaagse, opluistering Oranje festiviteiten, herdenkingen, lampionnenoptochten, taptoes, Sinterklaasintochten en serenades. U komt onze vereniging tegen binnen en buiten de gemeentegrenzen, maar ook in het buitenland. Jarenlang waren wij te gast tijdens de carnavalsoptocht op Rosenmontag in Dusseldorf. Voor boekingen kunt u contact opnemen met de secretaris: bestuur@dice-musica.nl .

Jaarlijks organiseert “Dice Musica ‘83” Taptoe Ter Aar. De taptoe wordt gehouden op het Lindenplein, het winkelcentrumplein van Ter Aar. Taptoe Ter Aar vindt plaats in de maand juni. Tijdens de taptoe zijn er diverse gastverenigingen die hun show laten zien en horen. De taptoe wordt afgesloten met een gezamenlijke finale. Voor meer informatie over Taptoe Ter Aar kunt u een kijkje nemen op de website: www.taptoeteraar.nl .

Op de basisscholen in Ter Aar geeft de vereniging muzieklessen volgens het muziekproject Windkracht 6. Onder de slogan “Blaasmuziek is cool!” probeert “Dice Musica ‘83” de jeugd te interesseren voor de muziekbeoefening. Muziekbeoefening heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de sociale vaardigheden en de intelligentie van het kind. Blaasmuziek is cool! Blaasmuziek is smart!

De vereniging heeft een clubgebouw aan de Westkanaalweg in Ter Aar. Daar wordt er gerepeteerd op diverse dagen en tijdstippen op individueel niveau en in groepsverband. Daarnaast zijn er show- en exercitietrainingen in Sporthal de Vlinder of in de buitenlucht.

 “Dice Musica ‘83” kent leden, ere-leden en leden van verdienste, donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Zonder deze mensen kan onze vereniging niet bestaan. Voor meer informatie over de vereniging kunt u contact opnemen met de secretaris.

  • 18 december 2014
    Gezamenlijke repetitie
    19:30
  • 20 december 2014
    Optreden met Helemaal Top
    -

Volg ons

social-twitter-button-blue-icon social-facebook-button-blue-icon