Dorpskernen Optocht routes

Ter Aar- Dit jaar viert Drum- & Showband “Dice Musica ‘83” uit Ter Aar haar 35-jarig bestaan. Na een meer dan geslaagde Taptoe Ter Aar in juni van dit jaar zal de vereniging op zaterdag 29 september een Dorpskernen Optocht houden. In één dag zullen de Ter Aarse muzikanten optreden in maar liefst zes dorpskernen.

Om 10.00 uur start de vereniging vanaf clubgebouw De Schakel in Langeraar en lopen ze via de Van Wassenaerstraat naar de Langeraarseweg. Daar stappen ze in een historische bus en rijden ze door naar de eerste dorpskern waar de optocht begint.

Om 10.30 uur wordt er gestart vanaf het Teylersplein in Nieuwveen, via de Korenveldweg , Roggeveldweg, Hazeweg, A.H. Kooistraat richting de Coop waarna de weg optocht wordt vervolgd via de Kerkstraat en W.P. Speelmanweg.

Om 11.30 uur wordt er gestart vanaf de Stationsweg in Zevenhoven, via de Hertog Albrechtstraat, Simon van Drielstraat, Sportlaan, Vlijtlaan, via de Dorpsstraat naar de Johannes de Doper kerk.

Om 12.00 uur wordt er gestart in Noorden. Via de Gerberastraat, Chrysantenstraat, Anjerstraat en Anemonenstraat marcheren de muzikanten naar De Bun voor een lunch pauze.

Om 13.15 uur wordt de optocht hervat en wordt in Nieuwkoop gestart bij Zwembad de Wel. Via de Achterweg richting  de Jumbo Nieuwkoop waar er samen met de Fuikenlichters wordt gespeeld en via de Kennedylaan wordt de optocht in Nieuwkoop afgesloten.

Om 14.15 uur start de optocht in de standplaats van de Ter Aarse muzikanten. Vanaf Intratuin Ter Aar wordt de optocht vervolgd via de Kerkweg, Aardammerbrug, Aardamseweg, Essenlaan, Lindenplein, Acaciastraat, Lijsterbeslaan, Aardamseweg, Vosholstraat, Vierambachtsstraat, Reigerlaan, Zwanenlaan en Aardamseweg.

Het laatste deel van de optocht start om 15.15 uur in Langeraar. Vanaf de Grote Brug wordt de optocht vervolgd via de Langeraarseweg, W. Ontzigtstraat, A.G.M. van der Hoevenstraat, langs WijdeZorg locatie De Aarhoeve, J.M. Halkesstraat, Van Wassenaerstraat, Korenakker en Landerij. Bij clubgebouw De Schakel wordt de optocht groots afgesloten.

In alle dorpskernen wordt “Dice Musica ‘83” vergezeld door de Steelband van Tavenu uit de Kwakel. In Nieuwkoop wordt er samengespeeld met De Fuikenlichters in Nieuwkoop. In Ter Aar en Langeraar begeleiden de muzikanten van Drumfanfare Mavileo uit Leimuiden de optocht.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Volg ons

social-twitter-button-blue-icon social-facebook-button-blue-icon