Dice Musica met Nationaal Jeugdfestival en Taptoe

TER AAR – Het Lindenplein bruist zaterdag 30 juni van de muzikale activiteiten. Drum- & Showband Dice Musica ’83 viert haar 30-jarig jubileum met het Nationaal Jeugd Showkorpsen Festival en de traditionele Taptoe.

Zeven jeugd showkorpsen komen op uitnodiging van de jarige Dice Musica naar Ter Aar. Jong DAP uit Apeldoorn, Laurentius uit Voorschoten, ViJoS uit Bussum, Door Vriendschap Sterk (DVS) Junioren uit Katwijk, Adest Musica uit Sassenheim, Da Capo uit Lisse en Wilhelmina uit Sleeuwijk – deze laatste twee met majorettes – gaan de muzikale strijd aan.

Veelzijdig Op de muziek van DVS presenteren de korpsen zich aan het toegestroomde publiek waarna Da Capo het spits afbijt. De jonge muzikanten spelen twee stukken en worden opgevolgd door Adest Musica. Het muziekaanbod is veelzijdig. Met de tune van Sesamstraat, Ik ben vandaag zo vrolijk van Herman van Veen en Lady Gaga’s Pokerface weten de korpsen het publiek te verrassen. Organisator Matthijs Mons: ‘Dit jeugdfestival organiseren we ten eerste vanwege ons 30-jarig bestaan. De tweede reden is de Ter Aarse jeugd enthousiast te maken voor muziek maken in het algemeen. Natuurlijk hopen we dat hieruit aanmeldingen komen’. Alle deelnemers zijn jonger dan 18 jaar. Mons: ‘De show mag acht tot tien minuten duren. Verder zijn de korpsen vrij in hun keuze’.

Wedstrijd Twee juryleden van de Koninklijke Nederlandse Federatie en Muziekverenigingen (KNFM) beoordelen de prestaties. ‘Zij beoordelen de deelnemers op de muziek, de klank, de choreografie en het marcheren. Het korps met de hoogste score wint de glazen Groene Hart Bokaal’. Fleur en Julia van Jong DAP zijn tevreden over hun optreden. ‘Het ging wel goed. Elke vrijdag repeteren we en als we weten dat er een optreden aan komt, oefenen we extra goed’. Van Ter Aar hadden de meiden nog nooit gehoord: ‘Maar we vinden het hartstikke leuk om mee te doen. We weten dat we niet winnen. We zijn vooral benieuwd naar het juryrapport’.

Winnaar Dirk, Chiel en Andy van DVS maken vlak voor hun optreden een ontspannen indruk. ‘We hebben veel gerepeteerd en we hebben er zin in. Op 1 juni deden we mee aan het Nederlands Jeugd Festival en voor mars en show wonnen we de eerste prijs’, vertellen de jongens trots. Na het gastoptreden van Crescendo uit Nieuwveen is de uitslag bekend: De eerste prijs is ook dit keer voor DVS. De jury oordeelde verder: 2. Adest Musica; 3. Jong DAP; 4. Laurentius; 5. Wilhelmina; 6. Da Capo en 7. ViJoS. De feestdag sluit af met de streetparade en de taptoe.

Bron: Witte Weekblad / www.dichtbij.nl 02/07/13, Franka Vaneman

Reacties zijn gesloten.

  • 18 december 2014
    Gezamenlijke repetitie
    19:30
  • 20 december 2014
    Optreden met Helemaal Top
    -

Volg ons

social-twitter-button-blue-icon social-facebook-button-blue-icon